Microsoft додасть до Windows 11 помічника зі штучним інтелектом Copilot

Компанія Microsoft продовжує активно впроваджувати технології штучного інтелекту у свої продукти. Раніше був доданий помічник на базі ChatGPT у пошуковик Bing. Тепер схожий помічник буде додано до операційної системи Windows 11.

Завдяки Microsoft Copilot система Windows 11 стане першою платформою для ПК із централізованою підтримкою штучного інтелекту. Кнопка Microsoft Copilot розташована в центральній частині панелі завдань, під час виклику відкриється бічна діалогова панель. Помічник зможе відповідати на прості та складні питання, спрощуючи взаємодію з різною інформацією. Наприклад, якщо потрібно спланувати поїздку до сім'ї на Кіпр, Microsoft Copilot допоможе підібрати квитки та житло. Також помічник зможе за запитом змінювати налаштування системи та виконувати інші операції з ОС та додатками. У Windows Copilot можна підключати модулі для Bing Chat, щоб працювати із зовнішніми програмами.

Попередня версія Windows Copilot для Windows 11 стане доступною у червні.

Нагадаємо, що нещодавно з'явилася інформація щодо апаратних розробок Microsoft у галузі ШІ. Компанія активно працює над спеціалізованим чіпом Athena для мовних моделей ШІ.

Джерело:
Microsoft

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 24.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: