Samsung анонсувала однокристальну систему Exynos 2200 із графікою AMD RDNA 2-го покоління

Samsung Electronics надала офіційний статус однокристальній системі Exynos 2200, яка ляже в основу флагманських смартфонів. Головною «фішкою» нової SoC є відеоядро Xclipse 920 з архітектурою RDNA 2-го покоління. Нагадаємо, що південнокорейський гігант ліцензував у AMD графічні напрацювання ще у 2019 році.

Лиза Су

Для випуску Samsung Exynos 2200 використовується 4-нм техпроцес із застосуванням екстремальної ультрафіолетової літографії (EUV). Однокристальна система містить вісім ARM-ядер: одне з архітектурою Cortex-X2, три Cortex-A710 та чотири Cortex-A510. Її оснащення також включає контролер пам'яті LPDDR5, нейропроцесорний модуль, високошвидкісний модем та інші блоки типові для сучасних мобільних SoC.

Exynos 2200

Samsung вирішила не розкривати детальні характеристики графічного процесора Xclipse 920, проте не пропустила можливості похвалитися апаратним прискоренням трасування променів та підтримкою технології Variable Rate Shading (VRS). В цей час SoC Exynos 2200 знаходиться на етапі серійного виробництва.

Детальні характеристики однокристальної системи Samsung, ймовірно, розкриє під час анонсу перших смартфонів на її основі. Варто нагадати, що на 8 лютого запланована презентація «Galaxy Unpacked 2022».

Джерело:
Samsung

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 18.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: