Nvidia підбила фінансові підсумки та поділилася оптимістичним прогнозом

Корпорація Nvidia підбила фінансові підсумки попереднього кварталу, який закінчився для «зеленого» чипмейкера 30 квітня. Виторг компанії за останні три місяці склав $7,2 мільярда. Це на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року, проте чистий прибуток зріс на 26% — до двох мільярдів доларів.

Nvidia

Більш того, поточний квартал Nvidia розраховує завершити з рекордним виторгом близько $11 мільярдів. Цьому сприятиме надзвичайно високий попит на продукцію для дата-центрів та штучного інтелекту. На тлі такого оптимістичного прогнозу вартість акцій «зеленої» компанії вже зросла більш ніж на чверть.

Останнім часом ключовим напрямком бізнесу Nvidia є прискорювачі для центрів обробки даних. Відповідний підрозділ формує більш ніж половину сукупного виторгу компанії. Минулого кварталу він приніс компанії $4,3 мільярда. Це майже вдвічі перевищує показники ігрового підрозділу, який звітував про $2,2 млрд.

Nvidia

Рішення для професійної візуалізації минулого кварталу принесли $295 мільйонів, автомобільний підрозділ прозвітував про $296 млн виторгу, а від продажу OEM-продукції Nvidia отримала $77 мільйонів.

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 25.05.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: