Der8auer показав, чим небезпечний контакт рідкого металу з алюмінієвим радіатором відеокарти

Рідкий метал перевершує за характеристиками традиційні термопасти, але разом з цим має певні недоліки. По-перше, для його безпечного нанесення слід підготувати область навколо кристала CPU/GPU, щоб запобігти витоку та короткому замиканню, наприклад, у заводських умовах виробники використовують спеціальні губки (як у PlayStation 5). А по-друге, він сумісний далеко не з усіма системами охолодження, зокрема це стосується рішень з алюмінієвою контактною пластиною.

GeForce RTX 2060

Оцінити наслідки контакту рідкого металу з алюмінієвим кулером запропонував відомий ентузіаст Роман «Der8auer» Хартунг в одному з недавніх відео. Він отримав відеокарту GeForce RTX 2060 від одного з підписників, який скаржився на високу температуру GPU. З'ясувалося, що на графічний процесор був нанесений рідкий метал на основі галію, який за час експлуатації перетворив на труху область контакту з алюмінієвим кулером.

GeForce RTX 2060

GeForce RTX 2060

Щоб усунути цей дефект, Роман вирішив відфрезерувати ушкоджену ділянку, прибравши приблизно 0,5 мм дефектного матеріалу. Для коректної установки на відеокарту також довелося зменшити висоту кріплень системи охолодження та використати тонкіші термопрокладки. На графічний процесор було нанесено термопасту Thermal Grizzly Hydronaut. Після всіх маніпуляцій відеокарта GeForce RTX 2060 запрацювала у допустимому температурному режимі.

GeForce RTX 2060

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 18)

Всі новини за 23.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: