Мобільні процесори AMD Zen 4 можуть отримати графіку RDNA 3-го покоління

Компанія AMD розпочне 2023 рік з оновлення модельного ряду процесорів для ноутбуків. Чипмейкер готує до релізу відразу два сімейства мобільних «камінців» з архітектурою Zen 4: Phoenix Point та Dragon Range. Перші розраховані на відносно тонкі та легкі ноутбуки, а другі знайдуть застосування у топових ігрових лептопах. Обидва сімейства, судячи з останніх патчів ядра Linux, будуть оснащені графічним блоком RDNA 3-го покоління.

AMD

Про деякі особливості мобільних чіпів Ryzen 7000 серії компанія AMD розповіла ще в травні. Нові процесори будуть працювати з оперативною пам'яттю DDR5 або LPDDR5 та отримають підтримку високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 5.0. Про графічну підсистему офіційних відомостей не надходило, проте вважалося, що iGPU, найімовірніше, буде виконано на архітектурі RDNA 2. До речі, у настільних CPU Ryzen 7000 (Raphael) використовується таке відеоядро.

AMD

Графічна архітектура AMD RDNA 3-го покоління дебютує наступного місяця у відеокартах Radeon RX 7900 XT та Radeon RX 7900 XTX. Вона принесе з собою більш ніж півторакратний приріст швидкодії на ват відносно RDNA 2, а флагманський GPU Navi 31 примітний багаточіповим компонуванням. Більше подробиць про новинки ми дізнаємось на початку грудня.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 19)