AMD готує два сімейства мобільних процесорів Ryzen 7000 на архітектурі Zen 4

Разом з оголошенням фінансових підсумків першого кварталу AMD опублікувала дорожню карту, присвячену лінійці процесорів Ryzen 7000. До кінця року на нас чекає реліз настільних CPU Raphael, тоді як на початку 2023-го компанія випустить відразу два сімейства процесорів Zen 4 для ноутбуків. Спільною рисою новинок буде підтримка високошвидкісного інтерфейсу PCI Express 5.0.

AMD

Сімейство AMD Phoenix включатиме моделі зі штатним рівнем TDP від 35 до 45 Вт. Вони працюють з пам'яттю LPDDR5 та розраховані на використання в тонких та легких ноутбуках, в тому числі ігрових. У топових лептопах для геймерів можна буде зустріти чипи Dragon Range із паспортним TDP від 55 Вт. Ці процесори працюють у зв'язці з пам'яттю DDR5 та, судячи з обіцянок AMD, запропонують рекордну кількість ядер/потоків та обсяг кеш-пам'яті.

AMD Zen 4

Що стосується десктопних CPU Ryzen 7000 (Raphael), їх реліз відбудеться в другій половині цього року. Вони будуть підтримуватись материнськими платами з роз'ємом AM5, характеризуються номінальним TDP від 65 Вт та працюють з оперативною пам'яттю DDR5-5200. Більше подробиць про них, ймовірно, стане відомо ближче до кінця літа.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 04.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: