Tesla зіткнулася з перегріванням процесорів AMD Ryzen під час швидкого заряджання електромобілів

У електромобілях Tesla з минулого року використовується інформаційно-розважальна система на базі процесорів AMD Ryzen. Вони прийшли на зміну чіпам Intel Atom і суттєво наростили обчислювальну потужність платформи. Наприклад, у зв'язці з графічним прискорювачем Navi 23 швидкодії достатньо, щоб грати в Cyberpunk 2077 на головному екрані автомобіля.

Не обійшлося без ложки дьогтю. Виявилося, що під час швидкого заряджання електромобіля процесор AMD Ryzen може перегріватися. Це призводить до нестабільної роботи або перезавантаження центрального дисплея, через що водії позбавляються доступу до деяких функцій на зразок камери заднього виду.

Tesla

Вищезгадана проблема пов'язана з тим, що під час швидкого заряджання максимальний пріоритет надається охолодженню акумуляторів, а не інформаційно-розважальної системи. Нагадаємо, що для відведення тепла використається СРО. Докладнішу інформацію про начинку комп'ютера наведено в окремому матеріалі.

Загалом це стосується 130 тисяч електромобілів: Model 3 та Y цього року, а також Model X та S 2021–2022 років. На радість власників, Tesla вже підготувала оновлення ПЗ електромобілів і запустила його поширення «по повітрю». Повертати автомобіль дилеру для розв'язання цієї проблеми не потрібно.

Tesla

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 66)

Всі новини за 13.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: