Tesla працює над підтримкою всієї бібліотеки ігор Steam у нових електромобілях

Торік Tesla почала оснащувати електромобілі новою інформаційно-розважальною системою. Її ключовим елементом став графічний прискорювач на базі ядра AMD Navi 23, знайомого з відеокарт Radeon RX 6600 (XT). Обчислювальної потужності системи достатньо, щоб запускати сучасні ААА-проєкти на екрані автомобіля. Наприклад, під час презентації Tesla Model S Plaid минулого літа демонструвалася робота Cyberpunk 2077.

Tesla

Фахівці Tesla зараз працюють над тим, як забезпечити на електромобілях доступ до великої бібліотеки ігор. У довгостроковій перспективі, як розповів глава компанії Ілон Маск, власники мають отримати можливість запуску всіх проєктів зі Steam. Про те, як планується реалізувати цю функцію, на жаль, не уточнюється. Цілком можливо, що Tesla візьме на озброєння напрацювання Valve в області Proton та SteamOS.

Tesla

У ролі серця нової інформаційно-розважальної системи автомобілів Tesla виступає 12-нм однокристальна система AMD Ryzen Embedded. Вона пропонує чотири ядра Zen+ з підтримкою технології SMT та 4 МБ кеш-пам'яті третього рівня. У графічній підсистемі використано GPU Navi 23 з 1792 потоковими процесорами та 8-гігабайтний буфер GDDR6 зі 128-бітною шиною.

Tesla

Джерела:
VideoCardz
Twitter

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 23.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: