Intel планує вивести дочірню фірму Mobileye на біржу

Intel оголосила про свій намір вивести компанію Mobileye на фондовий ринок США в середині 2022 року за допомогою первинної публічної пропозиції (IPO). Цей крок відкриє додаткові можливості для акціонерів Intel завдяки створенню нової публічної компанії.

Mobileye

Intel буде власником контрольного пакета Mobileye. Компанії залишаться стратегічними партнерами, співпрацюючи у проєктах, спрямованих на розвиток обчислювальної техніки в автомобільному секторі. Нещодавно придбана компанія Moovit, а також окремі команди Intel, що працюють над технологіями та пристроями автономного керування, стануть частиною Mobileye.

Mobileye

Очікується, що до 2030 року частка напівпровідників становитиме 20% від загальної кількості матеріалів в автомобілях преміумкласу. Mobileye є світовим лідером у галузі систем допомоги водієві (ADAS) та рішень для автономного водіння. У цьому році Mobileye відвантажила свій 100-мільйонний чіп EyeQ, а також має програми тестування автономних транспортних засобів (AV) в декількох містах по всьому світу.

«Придбання Mobileye чотири роки тому стало великим успіхом для Intel. Mobileye досягла рекордних показників виторгу у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Очікується, що у 2021 році прибуток буде більш ніж на 40% вищим, ніж у 2020 році. Ми з Амноном (Amnon Shashua — генеральний директор Mobileye) визначили, що IPO надає найкращу можливість використати досягнення Mobileye в галузі інновацій та отримати прибуток для акціонерів», — розповів генеральний директор Intel Пет Гелсінджер (Pat Gelsinger).

Джерело:
TechPoweUp

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Всі новини за 07.12.2021 [ стрічка ]

Останні огляди: