Свіжі подробиці про PlayStation 5 Pro: вісім ядер Zen 2 й трасування променів від RDNA 4

Вихід ігрової консолі PlayStation 5 Pro не за горами. Останнім часом у Мережі з'явилося чимало подробиць про новий пристрій, зокрема попередні технічні характеристики. Ми вже знали, що Sony продовжить використовувати однокристальну систему AMD, але тепер з'ясувалися додаткові подробиці.

PlayStation 5 Pro

PlayStation 5 Pro базується на SoC із кодовим ім'ям Viola. У ній AMD об'єднала вісім ядер Zen 2 із частотою до 3,85 ГГц (+10% щодо PS5) та графічний блок на 60 Compute Units з архітектурою RDNA 3-го покоління та частотою до 2,18 ГГц. Для порівняння, звичайна PlayStation 5 оснащена 36 CU покоління RDNA 2 на частоті до 2,23 ГГц.

Окрім того, відеоядро нової консолі отримає підтримку шейдерів BVH8 (одна з особливостей RDNA 4) проти BVH4 у PS5, що забезпечить приріст продуктивності в трасуванні променів. Фактично новий iGPU буде гібридом RDNA 3 та RDNA 4. В результаті продуктивність PS5 Pro у трасуванні променів зросте у 2-3 рази. Також варто згадати фірмову технологію масштабування зображення Sony PSSR.

PlayStation 5 Pro

Як і попередниця, PlayStation 5 Pro оснащується 16 гігабайтами пам'яті GDDR6, але тепер мікросхеми працюють на швидкості 18 Гбіт/с, що забезпечує на 28% більшу пропускну здатність (576 Гбайт/с замість 448 Гбайт/с). Консоль також отримає більш продуктивний аудіоблок, а сховище представлене твердотілим накопичувачем місткістю близько 1 ТБ.

Офіційний реліз PlayStation 5 Pro має відбутися цієї осені, ймовірно, у листопаді.

Джерела:
WCCFTech
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 71)

Всі новини за 18.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: