Деякі процесори Intel потрапили під заборону у Німеччині через порушення патентного права

Великі компанії часто ведуть патентні суперечки. Цього разу одна з них виявилася невдалою для компанії Intel. Регіональний суд у Дюссельдорфі (Німеччина) випустив судову заборону, яка забороняє продаж процесорів кількох поколінь через звинувачення у порушенні патенту, що належить R2 Semiconductor. Йдеться про патент на технологію регулювання напруги. Раніше R2 Semiconductor та Intel співпрацювали та вели спільні розробки, але після 2015 року Intel в односторонньому порядку розірвала стосунки. А пізніше з'явилися чипи з технологією FIVR (Fully Integrated Voltage Regulators), яка нібито базується на напрацюваннях R2 Semiconductor.

Суд задовольнив вимоги позивача щодо заборони продажу продукції, яка порушує патент R2 Semiconductor. Під цю заборону мають потрапити процесори Intel Core 10-го, 11-го та 12-го поколінь, відомі як Ice Lake, Tiger Lake та Alder Lake, а також серверні процесори Ice Lake. Разом із чипами під заборону можуть потрапити готові системи Dell та HP із застосуванням зазначених процесорів. На щастя для споживачів, заборона не стосується нових процесорів Intel Core 13-го та 14-го поколінь.

Компанія Intel вважає такі заходи зайвими, оскільки в першу чергу вони вдарять по клієнтах, по економіці та навіть стосуватимуться питань національної безпеки. Також варто зазначити, що патент R2 Semiconductor визнаний недійсним у США. Та Intel вже подала позов у відповідь зі звинуваченнями на адресу R2 Semiconductor. Також обидві компанії ведуть судову суперечку у Великій Британії. Тому не зовсім зрозуміло, як ситуація розвиватиметься далі.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 08.02.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: