Apple представила робочі станції Mac Studio та Mac Pro на базі M2 Ultra

Цього вечора корпорація Apple представила однокристальну систему M2 Ultra, яку вона називає найпродуктивнішим чипом для персональних комп'ютерів. Зустріти новинку можна буде у робочих станціях Mac Studio та Mac Pro. Формально з цього моменту всі «яблучні» комп'ютери використовують процесори власної розробки Apple.

Apple

Як і у випадку Apple M1 Ultra, однокристальна система M2 Ultra є «склейкою» з двох окремих кристалів. Цього разу йдеться про пару 5-нм чипів M2 Max. У топовій конфігурації M2 Ultra пропонує 24 CPU-ядра (16 продуктивних та 8 енергоефективних), 32-ядерний блок Neural Engine, що відповідає за прискорення операцій машинного навчання, а також 76-ядерний графічний модуль. Обсяг оперативної пам'яті досягає 192 Гбайт, пропускна здатність — 800 Гбайт/с.

Apple

Однокристальна система Apple M2 Ultra, як було сказано вище, використовуватиметься в нових Mac Studio та Mac Pro. Найбільший інтерес має друга робоча станція. Через багато років роботи над власними SoC у «яблучної» компанії з'явилась повноцінна альтернатива зв'язці Intel Xeon та AMD Radeon Pro. Оновлений Mac Pro не тільки успадкував дизайн від попередника, але й не поступається йому функціональними можливостями.

Apple

З оснащення актуального Apple Mac Pro можна виділити два 10-гігабітні мережеві інтерфейси, бездротовий модуль Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3, два відеовиходи HDMI, вісім портів Thunderbolt 4 та шість слотів розширення PCI Express 4.0 x16. Apple також відзначає можливість роботи відразу з шістьма фірмовими моніторами Pro Display XDR та опціональний корпус, розрахований на встановлення в серверну стійку.

Apple

Що стосується ціни, то оновлений Apple Mac Studio коштуватиме мінімум 1999 доларів (версія з M2 Max), а за робочу станцію Mac Pro на базі SoC M2 Ultra доведеться викласти від $6999.

Apple

Обговорити в форумі (коментарів: 91)

Всі новини за 05.06.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: