Гордон Мур, співзасновник Intel, помер у віці 94 років

Стало відомо про смерть одного зі співзасновників корпорації Intel Гордона Мура (Gordon Moore). Він пішов із життя минулої п'ятниці, 24 березня, у віці 94 років в оточенні сім'ї у своєму будинку на Гаваях. Гордон Мур зробив величезний внесок у розвиток галузі виробництва напівпровідникових мікросхем, але пересічним любителям «заліза» він, ймовірно, насамперед відомий як автор так званого «закону Мура».

Гордон Мур

Ще у 1965 році пан Мур зауважив, що кількість транзисторів в інтегральних мікросхемах подвоюється кожні 12 місяців. Пізніше 1975 року цей термін було збільшено до 24 місяців. Ця тенденція зберігалася протягом багатьох десятків років та, попри технологічні складності й численні дебати, значною мірою зберігається і донині.

«Гордон Мур визначив технологічну індустрію завдяки своїй проникливості та баченню. Він відіграв важливу роль у розкритті можливостей транзисторів й протягом десятиліть надихав технологів та підприємців, — розповідає генеральний директор Intel Пет Гелсінджер (Pat Gelsinger). — Ми в Intel, як і раніше, натхненні законом Мура та маємо намір дотримуватися його доти, доки періодичну таблицю не буде вичерпано».

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Всі новини за 25.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: