Intel відкладає замовлення на 3-нм чипи у TSMC до 2024 року

Тайванська компанія TSMC запустила масове виробництво чипів на базі 3-нм технологічного процесу ще наприкінці минулого року. Поки що основним замовником є Apple. При цьому продуктивність нового конвеєра N3 вийшла на досить високий рівень, і TSMC готова до розміщення нових замовлень. Цікаво, що на цьому тлі надійшла новина від Digitimes про відстрочення замовлення Intel на нові чипи до 2024 року.

Компанія Intel виробляє більшу частину чипів на власних заводах. За попередніми даними, у лінійці процесорів Intel Core 15-го покоління (Arrow Lake) буде чиплетний дизайн, де процесорні ядра виготовлятимуться за передовим техпроцесом Intel 20A, а графічний блок буде виконаний на 3-нм конвеєрі TSMC. Анонс цього покоління очікувався 2024 року, але після перенесення виробництва графічних чипів для Arrow Lake самі процесори явно затримаються до 2025 року.

Цього року очікувався вихід Core 14-го покоління Meteor Lake із чиплетним дизайном. Ці CPU повинні поєднувати процесорний кристал на базі техпроцесу Intel 4 (7 нм), графічний блок GPU на техпроцесі 5-нм та 6-нм SoC виробництва TSMC. Згідно з останніми чутками, це покоління дебютує лише в мобільному сегменті, а вихід десктопних Meteor Lake скасовується. Тобто Intel вже відійшла від початкової дорожньої карти та подальші зміни у планах цілком можливі. Втім, впевнено говорити про серйозні затримки поки що зарано.

Джерело:
Tomshardware

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 22.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: