Intel припиняє випуск процесорів Rocket Lake-S та наборів логіки 500-ї серії

Цього тижня Intel повідомила своїх партнерів про наміри зняти з виробництва сімейство процесорів Rocket Lake-S. «На пенсію» будуть відправлені чипи Xeon W-1300 для робочих станцій початкового рівня, а також CPU Core 11-го покоління в конструктивному виконанні LGA1200. Разом з тим буде припинено випуск наборів логіки 500-ї серії.

Intel Core

Нагадаємо, процесори Intel Rocket Lake-S дебютували у першому кварталі 2021-го. У них чипмейкер перейшов на архітектуру Cypress Cove, яка забезпечила 19% приріст IPC (числа виконуваних за такт інструкцій) щодо Skylake. Щоправда, кількість ядер при цьому збільшити не вдалося. В результаті сімейство Rocket Lake-S очолили 8-ядерні чипи, хоча їхні попередники пропонували десять x86-ядер на Skylake-подібній архітектурі.

Замовити вищезгадані процесори клієнти Intel зможуть до 25 серпня цього року, а остання партія буде відвантажена 23 лютого 2024 року. Те саме стосується наборів системної логіки Intel 500 серії, однак замовлення на них перестануть прийматися вже в червні.

Джерело:
TechPowerUp

Обговорити в форумі (коментарів: 19)

Всі новини за 09.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: