Discord отримає підтримку стрімінгу в AV1 на нових GeForce RTX

Додаток Discord отримає підтримку стрімінгу відео з кодуванням AV1. Це новий стандарт стиснення відео, який забезпечує підвищену якість зображення за меншого бітрейту. Новий кодек ефективніший і краще за поширені H.264 та H.265, тому великі відеосервіси поступово переходитимуть на AV1.

YouTube вже підтримує можливість завантаження відео AV1, але не підтримує трансляції. Сервіс Netflix хоче одним із перших перейти на новий стандарт. На відповідне оновлення чекає і Twitch. Але першим став Discord, у цьому популярному додатку для спілкування та відеоконференцій з'явиться потокова передача відео AV1 з підтримкою 4K при 60 кадрах зі швидкістю 8 Мбіт/с.

Ця функція працюватиме на нових відеокартах GeForce RTX 40-ї серії, використовуючи вбудований апаратний кодувальник у GPU. Про підтримку інших відеокарт для AV1 в Discord поки що нічого невідомо. Також Discord не обмежуватиме трансляцію лише AV1. Якщо до конференції під'єднається людина, чий пристрій підтримує лише H.264, вона отримуватиме відеопотік у цьому форматі.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 8)

Всі новини за 26.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: