Foxconn та інші тайванські компанії нарощують виробництво у Мексиці

Складна політична ситуація у світі із протистоянням США та Китаю призвела до порушення звичних логістичних ланцюжків, а пандемія лише погіршила становище. Тому низка компаній почали відкривати нові виробництва ближче до основних ринків збуту у Північній Америці.

Foxconn, найбільший у світі контрактний виробник електроніки, нещодавно відкрив штаб-квартиру в Мексиці для управління своїми дочірніми компаніями та кращого обслуговування клієнтів на цьому ринку. Він виробляє продукцію для Apple, Google, Amazon AWS та інших американських компаній. З недавнього часу Foxconn також випускає електромобілі, зокрема для Lordstown, Fisker та INDI EV. Для цього в регіоні планується організувати три підприємства — у штатах Огайо та Вісконсин, а також завод у Мексиці.

Приклад Foxconn наслідують й інші тайванські виробники. У першу чергу це збирачі продукції Apple — компанія Pegatron, яка займається виробництвом iPhone, Quanta Computer, що збирає MacBook, Compal Electronics, що збирає iPad, а також Inventec, що постачає ноутбуки для HP та Dell. Усі вони планують організувати та збільшити виробництво у Мексиці протягом 2023 року. Основні інвестиції стосуються ринку електромобілів, що стрімко зростає. Pegatron, яка також обслуговує Tesla та General Motors, вже виділила до 350 мільйонів доларів для диверсифікації виробництва у Мексиці та Південно-Східній Азії. Compal та Quanta відкривають нові заводи та шукають інженерів для розробки автомобільної електроніки.

Важливим стимулом для такої міграції також став новий закон про зниження інфляції (Inflation Reduction Act), ухвалений минулого року в США. Серед іншого, він визначає вимоги до місцевого виробництва для податкових пільг. Наприклад, збірка електромобілів має проводитись у Північній Америці. Також влада США висловлює занепокоєння залежністю від постачання обладнання для серверів, центрів обробки даних та мережевої інфраструктури. Ці напрями також стануть пріоритетними під час міграції тайванських виробників до Мексики. При цьому фахівці зазначають, що сам процес міграції відбувається відносно просто, оскільки багато компаній вже працювали з Мексикою, багато років маючи там виробничі потужності для побутової техніки та комп'ютерів.

Джерело:
Asia.nikkei.com

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 24.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: