Лінійка мобільних чипів Intel Core 13-го покоління включає декілька сімейств

Не забула Intel і про розширення модельного ряду процесорів для ноутбуків. У рамках нового покоління CPU Core корпорація представила одразу декілька сімейств мобільних чипів. Вони відрізняються за кількістю ядер, тактовими частотами й рівнем TDP, при цьому флагманські рішення близькі за характеристиками до настільних «камінців».

Intel Core

До HX-серії Core 13-го покоління увійшли моделі для найбільш продуктивних ноутбуків та мобільних робочих станцій. Вони використовують той же кристал, що й десктопні аналоги, тобто можуть запропонувати до 24 ядер: 8 високопродуктивних та 16 енергоефективних. За це вони розплачуються слабкішим iGPU та високими апетитами: показник Processor Base Power (PBP) становить 55 Вт, а Max Turbo Power (MTP) — 157 Вт.

Intel Core

На сходинку нижче розташувалися процесори із суфіксом «H». У цих чипах максимальна кількість ядер обмежена 14 штуками: 6 високопродуктивних та 8 енергоефективних. Для них характерна вбудована графіка на 96 блоків EU, 45-ватний рівень PBP та показник MTP до 115 Вт.

Intel Core

Модельний ряд процесорів Intel Core 13-го покоління для тонких та легких ноутбуків включає одразу дві лінійки: із суфіксами «P» та «U». Тут знайшлося місце для чипів із кількістю ядер від 5 до 14 штук. Залежно від моделі номінальне значення Processor Base Power становить 15 або 28 Вт, а показник Max Turbo Power дорівнює 55 або 64 Вт.

Intel CoreIntel Core

На окрему увагу заслуговує N-серія процесорів для комп'ютерів початкового рівня. У ній чипмейкер відмовився від високопродуктивних ядер, залишивши лише енергоефективні. Це дозволило значно зменшити Max Turbo Power: від 6 до 15 Вт залежно від моделі. Найближчим аналогом чипів Intel N-серії з боку AMD є сімейство Mendocino.

Intel Core

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 03.01.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: