AMD представила мобільні процесори Mendocino з ядрами Zen 2 та графікою RDNA 2

Сьогодні компанія AMD надала офіційний статус лінійці гібридних процесорів Mendocino. Це 6-нм мобільні чипи початкового рівня, розраховані на використання у порівняно недорогих ноутбуках. В основі нових APU лежить мікроархітектура Zen 2, а графічна підсистема представлена відеоядром RDNA 2-го покоління.

AMD Mendocino

Гібридні чипи Mendocino увійдуть до лінійки Ryzen/Athlon 7020. Про нову схему маркування мобільних процесорів AMD ми розповідали в окремому матеріалі. У розпорядженні APU Mendocino є до чотирьох ядер Zen 2 із підтримкою технології SMT, 4 МБ кеш-пам'яті третього рівня, контролер LPDDR5 та вбудована графіка Radeon 610M. Штатний рівень TDP знаходиться у діапазоні від 8 до 15 Вт.

AMD Mendocino

Більш розгорнуту специфікацію AMD поки що не наводить. Однак з неофіційних джерел відомо, наприклад, що з пам'яттю LPDDR5 процесори Mendocino працюють у 64-розрядному режимі, а відеоядро Radeon 610M містить лише два блоки Compute Units (CU). Для порівняння, iGPU процесорів Ryzen 6000 (Rembrandt) налічує до 12 CU.

AMD MendocinoAMD Mendocino

AMD MendocinoAMD Mendocino

У продажі перші ноутбуки з гібридними процесорами AMD Ryzen/Athlon 7020 (Mendocino) надійдуть в останньому кварталі цього року.

AMD Mendocino

Обговорити в форумі (коментарів: 10)

Всі новини за 20.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: