Xiaomi випустить міні-ПК на базі AMD Ryzen 7 6800H

Відомий китайський виробник Xiaomi вже встиг здобути популярність на ринку ПК завдяки своїм ноутбукам для творців контенту та геймерів. Тепер компанія готова представляти свої перші настільні ПК у малому формфакторі. Спочатку Xiaomi планувала презентувати свої міні-ПК першого грудня, але відклала цю подію на пізніший термін. Проте завдяки витоку з Weibo у нас є фотографії та інформація про новинки.

Згідно з попередньої інформації, Xiaomi готує дві моделі. Це компактний неттоп на базі гібридного процесора AMD Ryzen 7 6800H, який оснащений графікою iGPU Radeon 680M. ПК отримає 16 ГБ пам'яті та SSD об'ємом 512 ГБ. У повній конфігурації вартість такого пристрою становитиме 3999 юанів або 570 доларів США, у версії без пам'яті та накопичувача 2999 юанів (приблизно 427 доларів). Система використовує операційну систему Windows.

Також компанія готує пристрій Xiaomi Host Mini PC у форматі SFF. За зовнішнім виглядом такий корпус здатний вмістити системні плати Mini-ITX та двослотові відеокарти. Є місця для вентиляторів 80 мм або 90 мм.

Точних даних щодо внутрішніх характеристик такого міні-ПК немає. Не ясно, чи буде він також базуватися на процесорах AMD. Відомо лише, що комп'ютер оснащений блоком живлення на 100 Вт.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 14)