Intel On Demand: додаткові функції CPU Xeon за окрему плату

За останні роки ми неодноразово чули про механізм Intel Software Defined Silicon, який дозволить розблокувати приховані функції процесора за додаткову плату. Його запуск відбудеться у процесорах Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids). В рамках програми Intel On Demand користувачі зможуть активувати одну із фірмових технологій, заблокованих за умовчанням.

Intel Xeon

Очікується, що завдяки такому кроку Intel зможе випускати менше моделей процесорів, а її клієнти користуватимуться лише тими функціями, які їм потрібні. Список технологій, які Intel хоче зробити доступними на вимогу, включає Software Guard Extensions, Quick Assist Technology, Dynamic Load Balancer, Data Streaming Accelerator та In-Memory Analytics Accelerator. На жаль, вартість їхньої активації чипмейкер поки не розкриває.

Intel On Demand

Варто нагадати, що в минулому Intel експериментувала з розблокуванням чипів для персональних комп'ютерів. В рамках послуги Upgrade Service можна було збільшити обсяг кеш-пам'яті, активувати Hyper-Threading та наростити тактові частоти процесора. Для цього було достатньо ввести в спеціальній утиліті PIN-код із платної апгрейд-картки.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 23.11.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: