Оголошено дату виходу карт AMD Radeon RX 7000 з архітектурою RDNA 3-го покоління

Напередодні презентації GeForce Beyond компанія AMD вирішила нагадати, що не лише Nvidia готує до релізу нові відеокарти. Керівник підрозділу AMD Radeon Скот Херкелман (Scott Herkelman) оголосив, що вихід графічних прискорювачів RDNA 3-го покоління відбудеться третього листопада. Більше подробиць про них компанія оприлюднить у найближчому майбутньому.

AMD RDNA3

У графічних процесорах RDNA 3-го покоління компанія AMD планує наростити продуктивність на ват мінімум у півтора раза відносно RDNA 2. У цьому їй допоможе перехід на 5-нм технологію TSMC, перероблювання обчислювальних блоків GPU та буфер Infinity Cache нового покоління. Втім, найцікавішою особливістю майбутніх відеоядер стане багаточипове компонування.

Згідно з доступною інформацією, процесор AMD Navi 31, основа топових відеокарт Radeon RX 7000-ї серії, містить великий обчислювальний кристал GCD (Graphics Complex Die) та шість чиплетів Memory Complex/Controller Die (MCD). Флагманська модель Radeon RX 7900 XT повинна отримати 12 288 потокових процесорів, 192 МБ кеш-пам'яті та 24-гігабайтний буфер GDDR6 з 384-розрядною шиною.

RDNA3

Обговорити в форумі (коментарів: 26)

Всі новини за 20.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: