Розкрито характеристики гібридних чипів AMD Mendocino для недорогих ноутбуків

Минулого тижня відбувся анонс гібридних процесорів AMD Mendocino, розрахованих на використання в ноутбуках мейнстрім-рівня. Їхній реліз намічений на четвертий квартал, тому компанія не вважала за потрібне оголошувати детальні характеристики. Виправити це вирішили китайські ентузіасти, які виклали у вільний доступ таблицю з ключовими параметрами нових APU.

У гібридних чипах AMD Mendocino використовується 4-ядерний блок Zen 2 з урізаним до 4 Мбайт кешем третього рівня. Така конфігурація знайома, наприклад, по мобільних процесорах Ryzen 4000 та десктопних Ryzen 4000G покоління Renoir.

Інтегрований контролер пам'яті хоч і підтримує до 32 Гбайт LPDDR5, але разом із цим містить лише два 32-розрядні канали. Для порівняння, у гібридних чипів Ryzen 6000 (Rembrandt) їх вдвічі більше, а отже і пропускна здатність оперативної пам'яті вдвічі вища.

131235

Графічний модуль побудований на архітектурі RDNA 2-го покоління, але для економії AMD урізала число Compute Units до двох штук. Іншими словами, пограти на AMD Mendocino можна буде лише в найневибагливіші проєкти. До переваг iGPU слід віднести відеодекодер VCN 3.0 з підтримкою AV1 та VP9.

Зустріти гібридні процесори AMD Mendocino можна буде у ноутбуках із рекомендованою ціною від 399 до 699 доларів.

Джерело:
Chiphell

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 31.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: