Nvidia може втратити $400 мільйонів виторгу через нові експортні обмеження США

У найближчому майбутньому негативний вплив на виторг Nvidia надаватиме не тільки зниження попиту на відеокарти, але й нові експортні правила США. Уряд Сполучених Штатів запровадив обмеження на постачання прискорювачів обчислень до Китаю та росії. Тепер для експорту високопродуктивних GPU, які потенційно можуть бути використані у військових цілях, компанії потрібно отримати особливий дозвіл.

Nvidia A100

«26 серпня 2022 року уряд США проінформував Nvidia про введення нових ліцензійних вимог, які набувають чинності негайно, для будь-якого майбутнього експорту до Китаю (включаючи Гонконг) та росії інтегральних мікросхем A100 та майбутніх H100», — йдеться у заяві. Варто додати, що офіційні постачання продукції в країну-агресор «зелені» припинили ще у березні.

Зрозуміло, обмеження торкаються й AMD. У її випадку йдеться про прискорювачі Instinct MI250, однак, враховуючи невеликі обсяги поставок, нові обмеження не вплинуть на доходи AMD. В той самий час Nvidia може втратити $400 мільйонів виторгу, якщо їй не вдасться отримати дозвіл на експорт прискорювачів до Китаю. Це понад 10% квартальних прибутків компанії на серверному напрямку.

Nvidia H100

Джерела:
VideoCardz
Reuters

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 01.09.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: