Процесори Intel Raptor Lake-S отримають режим із 350-Вт енергоспоживанням

Не секрет, що процесори Intel Core 13-го покоління (Raptor Lake-S) мають чималі «апетити». У штатному режимі флагманський Core i9-13900K споживає близько 250 Вт, а при знятих обмеженнях цей параметр з легкістю перевалює за 300 Вт. З іншого боку, разом з енергоспоживанням зростає й продуктивність CPU.

Intel Core

Для тих, кого не лякає висока «ненажерливість» майбутніх чипів Core i9, у топових платах з логікою Intel 700-ї серії буде передбачений режим екстремальної продуктивності. Він автоматично збільшить максимальне енергоспоживання процесора до 350 Вт, що дозволить одержати приріст швидкодії до 15%. Зрозуміло, для цього власникам CPU Raptor Lake-S доведеться розщедритися на потужну систему охолодження.

Офіційна презентація чипів Core 13-го покоління (Raptor Lake-S) має відбутися 27-28 вересня на заході Intel Innovation. У продаж новинки надійдуть орієнтовно у середині жовтня. Додамо, що процесори Raptor Lake-S можна використовувати у зв'язці з випущеними раніше платами LGA1700 за умови оновлення прошивки UEFI.

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 76)