Чутки: затримка виходу процесорів AMD Ryzen 7000 пов'язана з доробкою UEFI

До кінця вересня у продаж надійдуть перші процесори Ryzen 7000 (Raphael/Zen 4) та материнські плати AM5 з логікою AMD X670(E). Офіційна презентація новинок, як було оголошено напередодні, відбудеться 30 серпня, а ось дату релізу компанія поки що воліє тримати в секреті.

AMD Ryzen 7 7700X
AMD Ryzen 7 7700X — один з перших процесорів Zen 4

Спочатку вважалося, що дебютні CPU Zen 4 та плати до них надійдуть у продаж 15 вересня. Цю інформацію підтвердило одразу кілька джерел. Днями стало відомо, що AMD вирішила почекати з релізом новинок та перенесла старт продажів на 27 вересня. Цього ж дня на конференції Intel Innovation має відбутися презентація чипів Core 13-го покоління (Raptor Lake).

Згідно з останніми даними, перенесення виходу платформи AM5 не пов'язане з бажанням AMD насолити конкуренту (хоча і цього не можна виключати). Однією з головних причин затримки стала необхідність допрацювання мікрокоду AGESA та прошивок UEFI. Судячи з усього, AMD не хоче повторення історії з платформою AM4 nf дебютними чипами Ryzen. Тоді компанія боролася із «дитячими хворобами» CPU Zen ще кілька місяців після релізу.

AMD Ryzen 7000AMD Ryzen 7000

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 82)

Всі новини за 17.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: