Intel представила перші відеокарти Arc Pro A-серії

Попри проблеми, Intel продовжує розширювати асортименти 3D-прискорювачів Arc Alchemist. У рамках конференції SIGGRAPH 2022 відбувся анонс професійних відеокарт Arc Pro A40 й Arc Pro A50, а також мобільної Arc Pro A30M. Усі вони базуються на графічному процесорі Intel ACM-G11, який раніше було випробувано на ігровій відеокарті Arc A380.

Intel Arc Pro

Моделі Arc Pro A40 та Arc Pro A50 використовують однакову конфігурацію GPU: вісім Xe-ядер (1024 шейдерних процесори) та 96-розрядний інтерфейс пам'яті. Відеобуфер в обох випадках представлений шістьма гігабайтами GDDR6 з ефективною частотою 16 ГГц та пропускною здатністю 192 Гбайт/с.

Intel Arc Pro

Головні відмінності між новинками криються в енергоспоживанні, обчислювальній потужності та штатній системі охолодження. Молодша Intel Arc Pro A40 характеризується 50-ватним рівнем TBP та виконана у форматі низькопрофільної однослотової карти розширення. В Arc Pro A50 показник TBP становить 75 Вт, а охолодження забезпечує двослотовий кулер. Груба обчислювальна потужність заявлена на рівні 3,5 та 4,8 Тфлопс відповідно.

Intel Arc Pro

Для виведення зображення передбачено чотири роз'єми Mini Display Port 1.4, а ролі інтерфейсу підключення виступають вісім ліній PCI Express 4.0. До переваг нових відеокарт Intel відносить підтримку апаратного прискорення трасування променів, кодування/декодування відео у форматі AV1, машинного навчання та сумісність з відкритими бібліотеками із набору Intel oneAPI Rendering Toolkit.

Intel Arc Pro

Що стосується Intel Arc Pro A30M, цей мобільний 3D-прискорювач поєднує вісім Xe-ядер (1024 шейдерних процесори) та 4-гігабайтний буфер GDDR6 з 64-розрядною шиною. Енергоспоживання відеоадаптера можна налаштувати в діапазоні від 35 до 50 Вт, а рівень обчислювальної потужності досягає 3,5 Тфлопс. У робочих станціях перелічені вище новинки Intel з'являться до кінця цього року.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 35)