Серверні процесори Intel Sapphire Rapids затримаються до 2023 року

Серверні процесори Intel Scalable 4-го покоління, відомі під кодовим ім'ям Sapphire Rapids, спочатку мали вийти півтора року тому. Чипмейкер вже кілька разів відкладав реліз та, згідно з останньою інформацією, був змушений знову почекати з їх випуском. Про це повідомляє німецьке веб-видання Igor's Lab.

Intel Sapphire Rapids

Як орієнтовний термін релізу чипів Sapphire Rapids тепер вказується період з 6 лютого по 3 березня наступного року. Затримки викликані величезною кількістю «багів», які фахівці Intel ніяк не можуть подолати. На сьогодні компанія виробила 12 степінгів Sapphire Rapids: A0, A1, B0, C0, C1, C2, D0, E0, E2, E3, E4 та актуальний E5. Причому ще рано стверджувати, що версія E5 стане останньою.

Intel Sapphire Rapids

Головною особливістю серверних процесорів Intel Xeon Scalable 4-го покоління (Sapphire Rapids) є багаточипове компонування. На одному текстоліті Intel об'єднає чотири окремі мікросхеми з x86-ядрами, контролерами DDR5, PCI Express 5.0 та іншими блоками, а також опціональний буфер HBM2E. В основі новинок лежить мікроархітектура Golden Cove, яка була раніше випробувана на чипах Core 12 покоління, максимальна кількість ядер складе 60 штук.

Додамо, що на роль прямих конкурентів CPU Xeon Scalable 4-го покоління Intel спочатку призначила чипи AMD EPYC (Milan) з архітектурою Zen 3. Однак тепер їм доведеться змагатися з процесорами EPYC покоління Genoa (Zen 4) та платформою AM5.

Обговорити в форумі (коментарів: 15)

Всі новини за 01.08.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: