Intel припиняє випуск накопичувачів Optane із пам'яттю 3D XPoint

Intel вирішила остаточно «поховати» твердотілі накопичувачі Optane на основі енергонезалежної пам'яті 3D XPoint. Про це корпорація оголосила під час конференції з фінансових підсумків другого кварталу. Як ми вже розповідали, для Intel він завершився із чистим збитком у 454 мільйони доларів.

Intel Optane

Нагадаємо, що минулого року Intel продала бізнес із випуску NAND-пам'яті південнокорейському чипмейкеру SK Hynix. У рамках цієї угоди процесорний гігант зберіг всі напрацювання у сфері пам'яті 3D XPoint разом із брендом Optane. Попри це, до випуску мікросхем на своїх фабриках Intel так і не приступила, продовжуючи використовувати чипи, закуплені у Micron Technology. Остання згорнула розробку та виробництво мікросхем 3D XPoint минулого року.

Спочатку пам'ять 3D XPoint позиціювалася як проміжне рішення між традиційними NAND та DRAM. Пристрої на її основі можуть запропонувати великий ресурс запису й високу швидкість роботи, але при цьому коштують значно дорожче за аналоги з NAND-пам'яттю. Для Intel цей напрямок бізнесу виявився збитковим та, наприклад, лише за 2020 рік компанія втратила $576 мільйонів.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 45)

Всі новини за 29.07.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: