Arm анонсувала відеоядро Immortalis-G715 з апаратним трасуванням променів

Компанія Arm анонсувала нову лінійку відеоядер для мобільних однокристальних систем. Найбільший інтерес представляє флагманський GPU Immortalis-G715. Це перше графічне ядро компанії з підтримкою апаратного прискорення трасування променів.

Immortalis-G715

Immortalis-G715 можна назвати відповіддю Arm на графічне ядро Xclipse 920 у складі однокристальної системи Samsung Exynos 2200. Воно, нагадаємо, базується на архітектурі AMD RDNA 2-го покоління, підтримує апаратне прискорення Ray Tracing та технологію Variable Rate Shading (VRS). Аналогічні можливості має новинка британців.

Immortalis-G715

У розпорядженні графічного процесора є від 10 до 16 шейдерних ядер, L2-кеш місткістю 1 Мбайт та окремий блок трасування променів. Він займає менше ніж 4% площі шейдерних ядер, але забезпечує більш ніж 300% приріст швидкодії щодо програмної реалізації трасування променів. До того ж, якщо вірити Arm, новинка на 15% продуктивніша та енергоефективніша за актуальні флагманські GPU.

Смартфони з графікою Immortalis-G715 будуть представлені орієнтовно на початку наступного року. Забезпечити роботу трасування променів на GPU Arm у своїх рушіях вже пообіцяли компанії Epic Games та Unity.

Джерело:
Arm

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 29.06.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: