У Європі ціни на відеокарти Radeon RX 6000 опустилися нижче за рекомендовані

Обвал криптовалютного ринку позитивно впливає на доступність графічних прискорювачів. У Європі середні ціни відеокарт Radeon RX 6000-ї серії вперше опустилися нижче рекомендованих, повідомляє веб-ресурс 3DCenter. Нагадаємо, що закордонні колеги збирають статистику по німецьким та австрійським магазинам із січня 2021-го.

AMD Radeon RX 6900 XT
AMD Radeon RX 6900 XT. Фото TechPowerUp

Сьогодні за відеокарти AMD Radeon RX 6000 та Nvidia GeForce RTX 30-ї серії європейським геймерам в середньому доведеться викласти 92% та 102% рекомендованої ціни (MSRP). При цьому ще на початку року вони коштували майже вдвічі дорожче за MSRP, але й попит з боку «кіберстарателів» був суттєво вищим. Для наочності на графіку також наводиться курс Ethereum, найпопулярнішої валюти GPU-майнерів.

Цены видеокарт

Варто додати, що на другу половину цього року AMD та Nvidia запланували реліз наступного покоління графічних карт. На той час Intel має вивести на ринок повну лінійку 3D-прискорювачів Arc Alchemist для настільних ПК. Зараз вона включає лише модель Arc A380, але й та є ексклюзивом для китайського ринку.

Обговорити в форумі (коментарів: 63)