Чутки: AMD вже працює над процесором для наступного покоління Steam Deck

Фахівці AMD вже розпочали роботу над однокристальною системою для наступника ігрової консолі Steam Deck. Згідно з даними Youtube-каналу Moore's Law Is Dead, нова SoC є зменшеною версією APU Phoenix Point, іншими словами, поєднує x86-ядра Zen 4 та графічний блок RDNA 3-го покоління.

Steam Deck

Майбутня SoC ще не отримала унікального кодового імені, тому джерело придумало їй неофіційне – Little Phoenix. Її оснащення включає чотири ядра Zen 4 з підтримкою SMT та частотою boost-режиму до 4,0 ГГц, що теоретично забезпечить півторакратний приріст швидкодії щодо APU Van Gogh (Zen 2) у складі оригінальної Steam Deck.

Графічний модуль побудований із восьми блоків Compute Units або 1024 потокових процесорів RDNA 3-го покоління. Його продуктивність, за попередніми оцінками, буде на ~60% більша, ніж у вбудованої графіки Van Gogh. (RDNA 2). Однокристальна система Little Phoenix, як і попередниця, працює з оперативною пам'яттю LPDDR у 128-бітному режимі, але при цьому підтримує більш швидкісні чипи.

AMD

Офіційний дебют SoC Little Phoenix має відбутися наприкінці 2023 року, але не можна виключати, що її реліз буде перенесено на 2024 рік. Приблизно в цей час Valve явить світові наступника Steam Deck.

Джерело:
WCCFTech

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 17.06.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: