Bitcoin обвалився до $30 тисяч уперше з літа минулого року

Останні дні ознаменувалися важливою новиною для всіх, хто стежить за майнінгом. Пав захист відеокарт Nvidia GeForce RTX LHR. За допомогою NiceHash QuickMiner (Excavator) або NBMiner можна отримати повну продуктивність від GeForce RTX 3060, GeForce RTX 3070 Ti та інших відеокарт серії LHR (low Hash Rate) в майнінгу Ethereum. Раніше ці відеокарти забезпечували половину потужності при видобуванні ETH.

Це сталося на тлі поступового зниження курсів криптовалют, яке тепер різко прискорилося. Вночі на торгових майданчиках курс BTC обвалився нижче позначки в $30 тисяч, а для ETH зафіксований обвал до 2200 доларів.

Для біткоїна це перше падіння до 30 тисяч із липня минулого року. Наразі вартість криптовалют трохи підросла, але загальна ситуація підігріла негативні очікування.

Минулий майнінг-бум пішов на спад у 2018 році після виходу покращеного програмного забезпечення для майнінгу ETH на відеокартах GeForce GTX 1070/1080. За допомогою «пігулки» з оптимізованими налаштуваннями було отримано суттєве зростання хешрейту. І це сталося незадовго до виходу нового покоління відеокарт. У результаті розпочався період «криптозими» з низькими курсами та низькою прибутковістю. Тепер ми маємо схожу ситуацію. Наприкінці нинішнього покоління відеокарт та поступового зниження цін на них з'являються «ліки» для більшого хешрейту, і все це відбувається на тлі зниження курсів. Деякі бачать у цьому передвістя нової «криптозими». При цьому ми все одно отримаємо зростання попиту на відеокарти та чергове зростання цін на них.

За будь-якого розкладу у програші залишаються гравці. Але якщо спад криптовалют триватиме, майнери зливатимуть старі відеокарти з низькою прибутковістю на вторинному ринку.

Обговорити в форумі (коментарів: 159)

Всі новини за 10.05.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: