Samsung перейнялася проблемою високого показника браку на виробництві мікросхем

Керівництво Samsung Electronics розпочало розслідування проблеми високого відсотка браку під час випуску мікросхем за передовими технологічними нормами. Є підстави вважати, що співробітники Samsung Semiconductor Foundry завищували показники виходу придатних чіпів на 3-/4-/5-нм конвеєрах, чим завдали шкоди відповідному напрямку бізнесу. Про це повідомляє південнокорейське видання InfoStock Daily.

Samsung

Через високий показник браку Samsung Semiconductor Foundry не встигає виконати замовлення в зазначений термін, що не тільки призводить до невдоволення замовників, але й негативно впливає на фінансові показники підрозділу. Щоб випустити необхідну кількість робочих мікросхем, у компанії йде більше кремнієвих пластин, ніж при хорошій «обкатці» технології.

Від азійських ЗМІ також надходять повідомлення, що Samsung втратила контракт виробництва однокристальних систем Snapdragon 8 Gen 1. Стверджується, що вихід придатних чіпів на 4-нм конвеєрі становить лише 35%, іншими словами, зі 100 мікросхем на кремнієвій пластині в кінцевому пристрої можна використовувати тільки 35. Це підштовхнуло Qualcomm перейти до тайванської фірми TSMC, у якої даний показник на 4-нм конвеєрі становить понад 70%.

Джерела:
TechPowerUp
ElChapuzasInformatico

Обговорити в форумі (коментарів: 23)

Всі новини за 23.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: