Сумарна площа кристалів у прискорювачі Intel Ponte Vecchio дорівнює 3100 мм²

На конференції International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) 2022 компанія Intel докладно розповіла про прискорювачі Ponte Vecchio для сфери ресурсомістких обчислень. Як ми пам'ятаємо з минулих анонсів, Ponte Vecchio використовують архітектуру Xe-HPC та містить 47 обчислювальних кристалів або плиток.

Виявляється, сумарне число кристалів дорівнює 63. Додаткові 16 термоплиток використовуються в Ponte Vecchio для регулювання величезного TDP цього прискорювача. Площа Ponte Vecchio вражає: 47 основних плиток займають 2330 мм², з урахуванням термічних плиток площа зростає до 3100 мм². А площа всього процесора становить 4844 мм.

Ponte Vecchio

Чип споживає чималу кількість енергії. Рівень TDP конфігурується на 450 Вт для охолодження повітрям або до 600 Вт для водяного охолодження. Діапазон робочих температур дорівнює від 63°C до 81°C, що є стандартом для продуктів у секторі високопродуктивних обчислень.

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio мають транзисторний бюджет у 100 млрд елементів. Також Intel розкрила подробиці про кеш Rambo. Ця нова технологія SRAM використовує чотири банки пам'яті по 3,75 МБ, всього 15 МБ на плитку. Вісім кристалів Rambo пропонують у сумі додаткові 120 МБ SRAM.

Ponte Vecchio

Обчислювальні плитки випускаються на потужностях TSMC за техпроцесом N5, а плитки Xe-Link використовують норми N7. Базові кристали Foveros Base Tiles площею 646 мм² та Rambo Cache виготовлені за технологією Intel 7. Для з'єднання плиток використовується технологія Co-EMIB. Нарешті, є вісім чипів пам'яті HBM2E.

Обговорити в форумі (коментарів: 7)

Всі новини за 22.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: