Офіційно: Intel виходить на ринок прискорювачів блокчейну

Корпорація Intel офіційно підтвердила плани вийти на ринок спеціалізованих прискорювачів блокчейну та майнінгу. За їх розробку відповідатиме новостворений підрозділ Custom Compute Group у складі відділу Accelerated Computing Systems and Graphics Group під керівництвом Раджі Кодурі.

Intel

Фахівці Custom Compute Group займатимуться створенням нестандартних мікросхем та платформ відповідно до потреб клієнтів, включаючи прискорювачі блокчейну. На конференції ISSCC 2022, що пройде з 20 по 24 лютого, Intel розкриє подробиці про ASIC Bonanza Mine для майнінгу Bitcoin. Його реліз відбудеться до кінця року, а до перших замовників входять компанії Argo Blockchain, BLOCK (раніше відома як Square) та GRIID Infrastructure.

На жаль, подробиці про ASIC Bonanza Mine на поточний момент дуже мізерні. У пресрелізі Intel не раз відзначає енергоефективність майбутніх прискорювачів, правда, не поспішає наводити точні показники: «Ми очікуємо, що наші схемотехнічні інновації дозволять створити прискорювач блокчейну, продуктивність якого на ват більш ніж в 1000 разів вище, ніж у звичайних графічних процесорів для майнінгу на основі алгоритму SHA-256».

Обговорити в форумі (коментарів: 39)

Всі новини за 12.02.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: