Nvidia може відмовитися від планів придбання ARM

У вересні 2020 року корпорація Nvidia повідомила про наміри придбати ARM Limited, розробника однойменної процесорної архітектури. Сума угоди становить 40 мільярдів доларів, що є рекордом для напівпровідникової галузі. Завершити всі формальності «зелений» чіпмейкер розраховував за півтора року, тобто. приблизно цієї весни.

Попри обіцянки Nvidia зберегти відданість відкритої моделі ліцензування та нейтралітету щодо клієнтів, багато лідерів індустрії виступили проти поглинання ARM. Угода також привернула увагу наглядових органів, наприклад, Європейської комісії та Управління з питань конкуренції та ринків Великобританії. Все це ускладнило процес, проте Дженсен Хуанг не втрачав надії завершити покупку до кінця цього року.

Nvidia

Згідно з останньою інформацією, Nvidia все-таки здалася під тиском конкурентів та антимонопольних структур. Найближчим часом корпорація має оголосити про скасування угоди щодо придбання ARM. Разом з цим компанія втратить $1,25 млрд, наданих японській фірмі SoftBank як аванс.

«Корпорація Nvidia тихо готується відмовитись від покупки ARM Ltd. у SoftBank Group Corp. після того, як практично не просунулась в отриманні схвалення на угоду вартістю $40 мільярдів», — повідомляє видання Bloomberg. Альтернативою поглинання компанією Nvidia для ARM може стати первинне публічне розміщення акцій (IPO).

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Всі новини за 25.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: