У першій половині 2022-го ціни відеокарт залишатимуться високими

Незважаючи на падіння курсів більшості криптовалют, попит на відеокарти з боку як майнерів, так і геймерів в першому півріччі буде залишатися на високому рівні. Це сповільнить зниження цін на актуальні 3D-прискорювачі AMD й Nvidia, при цьому поліпшення ситуації буде помітно в другій половині 2022-го. Ближче до того часу вендори розраховують наростити поставки відеокарт, повідомляє тайванське вебвидання DigiTimes.

ASRock

Збільшенню виробництва відеокарт сприятиме скорочення дефіциту підкладок ABF, що використовуються під час виробництва графічних ядер. Ефект буде помітний вже з наступного місяця, а до другого півріччя з нестачею буде практично покінчено. До виробників, які планують наростити поставки відеокарт, входять компанії TUL (бренд PowerColor) та ASRock. Друга розраховує збільшити обсяги на двозначне число відсотків за підсумками 2022 року.

Цены видеокарт

Якщо говорити про нинішній стан справ, то його наочно показує графік вебресурс 3DCenter. На ньому наведено інформацію про середні ціни відеокарт у європейських магазинах щодо рекомендованих виробником значень (MSRP). З падінням курсу Ethereum, найпопулярнішої криптовалюти у GPU-майнерів, ціни карток AMD та Nvidia додатково наблизилися до MSRP, проте, як і раніше, перевищують його в 1,6-1,7 раза.

Обговорити в форумі (коментарів: 104)

Всі новини за 24.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: