Intel інвестує $20 млрд у виробничий комплекс в Огайо

Минулого тижня стало відомо про плани Intel побудувати на Середньому Заході США нову фабрику з виробництва напівпровідників. Зараз ця інформація підтвердилася офіційно та розкрилися нові подробиці: мова йде про будівництво двох фабрик, дослідницького центру, а також партнерство з навчальними закладами та підтримку наукових програм в регіоні. Загальна сума інвестицій перевищить $20 млрд, а на одне тільки партнерство з вишами виділять $100 мільйонів.

Intel

Місце для будівництва вибрано в околицях міста Колумбус, Огайо. Очікується, що на початковому етапі проєкту буде створено 3000 робочих місць в Intel та 7000 робочих місць в будівництві, а також десятки тисяч додаткових робочих місць в Огайо, інших штатах на території США й по всьому світу.

«Мегаплощадка» Intel займає площу декількох квадратних кілометрів. Потенційно вона може вмістити вісім заводів з виробництва чіпів й допоміжну інфраструктуру. При повній забудові загальні інвестиції в об'єкт перевищать 100 мільярдів доларів протягом наступного десятиліття, що зробить його одним з найбільших у світі комплексів з виробництва напівпровідників.

Будівництво планують розпочати наприкінці 2022 року з пуском двох фабрик у 2025 році. Очікується, що на додаток до присутності Intel в Огайо, проєкт залучить інвестиції десятків партнерів по екосистемі та постачальників, необхідних для забезпечення діяльності Intel. Підприємство буде виробляти продукти не тільки для Intel, але і для сторонніх замовників в рамках стратегії IDM 2.0.

Джерело:
Intel

Обговорити в форумі (коментарів: 13)

Всі новини за 22.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: