AMD підвищує ціни на процесори EPYC на 10-30%, а Intel нарощує виробництво Xeon Scalable

Згідно зі звітом Mizuho Securities, в якому цитується генеральний директор Inspur Systems (другий за величиною постачальник серверів у світі), компанія AMD підвищує ціни на серверні процесори EPYC на величину від 10 до 30%.

Xeon

Причому для великих стратегічних клієнтів зростання цін буде мінімальним, а для інших у зазначених вище межах. AMD не розкриває клієнтам перспективи щодо очікуваних постачань/цін своїх продуктів на найближче майбутнє, діючи за принципом «купуй або йди». AMD відмовилася коментувати цю інформацію на запити представників ЗМІ

Далі йдеться, що Intel значно збільшила виробництво серверних процесорів Xeon Scalable 3-го покоління (Ice Lake-SP) та прогнозує можливе збільшення постачань на 50% у річному обчисленні у 2022 році. У спробі зберегти частку ринку Intel не підвищую ціни на Ice Lake-SP, що підвищує їхню привабливість для клієнтів на тлі тепер дорожчих AMD EPYC.

Сервер

У звіті також згадується потенційна затримка випуску чипів Intel Sapphire Rapids. За останньою інформацією, їхній офіційний анонс має відбутися в середині цього року з доступністю наприкінці другого кварталу. У разі затримок цей графік може бути зрушений на кілька місяців.

Крім того, аналітики не очікують, що Sapphire Rapids дуже допоможе Intel. Через «суттєво вищі» ціни на Sapphire Rapids «синій» чіпмейкер може зіткнутися з подальшим скороченням частки ринку. Потенційно EPYC Milan та Genoa збережуть перевагу у продуктивності відносно Xeon Ice Lake-SP/Sapphire Rapids-SP, але в цьому випадку вирішальними факторами стануть ціна та доступність кожного продукту. Минулого року, за оцінками експертів, ринкова частка AMD становила 20-25%.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 66)

Всі новини за 16.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: