Microsoft повністю згорнула випуск ігрових консолей Xbox One

Корпорація Microsoft почала згортати виробництво ігрових консолей Xbox One ще в середині 2020 року. Спочатку «на пенсію» були відправлені Xbox One X та Xbox One S All Digital. Тепер з'ясувалося, що наприкінці 2020-го аналогічна доля спіткала модель Xbox One S, а її наявність у магазинах пояснюється великими складськими запасами. Втім, вони вже добігають кінця.

Xbox One

«Щоб зосередитись на виробництві Xbox Series X/S, ми припинили виробництво всіх консолей Xbox One наприкінці 2020 року», — розповіла Сінді Уокер (Cindy Walker), старший директор з маркетингу продуктів Xbox.

Цікаво, що головний конкурент Microsoft не поспішає припиняти випуск консолей минулого покоління. Згідно з інформацією Bloomberg, на тлі дефіциту PlayStation 5 компанія Sony вирішила збільшити виробництво PlayStation 4. З її випуском японці не мають будь-яких проблем, чого не можна сказати про PlayStation 5, для якої часто не вистачає компонентів.

PlayStation 4

Загальний тираж ігрової приставки PlayStation 4 на цей час перевищив 116 мільйонів екземплярів. При цьому спочатку Sony мала намір припинити її випуск до кінця 2021 року.

Джерела:
The Verge
Bloomberg

Обговорити в форумі (коментарів: 20)

Всі новини за 13.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: