Samsung відклала анонс однокристальної системи Exynos 2200 із графікою AMD RDNA 2

Samsung вирішила почекати з анонсом однокристальної системи Exynos 2200, який мав відбутися напередодні. Це перша мобільна SoC із ліцензованим в AMD графічним ядром RDNA 2-го покоління. Вона послужить основою топових смартфонів Samsung та, за заявами корейців, буде представлена разом із пристроями на її базі.

«Ми плануємо представити новий процесор під час запуску нового смартфона Samsung. Немає жодних проблем з його виробництвом та продуктивністю», — розповів представник Samsung виданню Business Korea.

Що саме підштовхнуло Samsung почекати із презентацією SoC Exynos 2200, на жаль, не уточнюється. Якщо вірити неофіційним джерелам, затримка пов'язана з необхідністю доопрацювання нової однокристальної системи. Вона виявилася занадто «ненажерливою» для використання у смартфонах, через що Samsung була змушена зменшити частоти iGPU. У кінцевому пристрої корейці розраховують «вичавити» близько 1,49 ГГц.

Згідно з доступною інформацією, відеоядро у складі Exynos 2200 налічує шість обчислювальних блоків (Compute Units) або 384 потокові процесори AMD RDNA 2. Для випуску однокристальної системи використовується 4-нм технологія Samsung. Офіційний анонс новинки тепер має відбутися ближче до восьмого лютого, на яке заплановано презентацію «Galaxy Unpacked 2022».

Джерело:
ComputerBase

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 12.01.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: