В OBS Studio додано підтримку стрiмінгу в AV1

Вийшла бета-версія OBS Studio 29.1. Серед безлічі змін зазначена підтримка стрімінгу з кодуванням AV1 та HEVC. Певною мірою це початок революції, оскільки OBS Studio є найпопулярнішою програмою для стрімінгу. Свіжа версія підтримує протоколи YouTube RTMP, й тепер можна організовувати потокове мовлення на YouTube у нових форматах.

Основний інтерес, звичайно, викликає AV1 з його передовими алгоритмами стиснення. Це дозволить покращити якість трансляції за тієї ж пропускної здатності або навіть за меншого бітрейту. Це не означає, що споживач отримає відео з тим самим кодуванням. YouTube перекодує всі відео, тому глядачі будуть отримувати відео у форматі VP9 при високій роздільній здатності (1080p, 1440p і 4K) або AVC (H.264) при роздільній здатності менше 1080p.

Підтримка AV1 доступна на відеокартах Nvidia GeForce RTX 40-ї серії та на Intel Arc Alchemist. Також апаратна підтримка кодека реалізована в AMD Radeon RX 7000-ї серії, але ці відеокарти поки що не вказані в списку сумісного обладнання OBS Studio 29.1.

Нова бета OBS Studio викладена на Github, де доступний повний перелік змін.

Обговорити в форумі (коментарів: 3)

Всі новини за 29.03.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: