Китайські вчені запустили аналог ChatGPT під назвою MOSS

Команда вчених з університету Фудань у Шанхаї запустила чат-бот MOSS на базі штучного інтелекту. Він може підтримувати діалог природними мовами, генерувати та переробляти тексти, писати код та інше.

Чат-бот поки має що скромніші можливості щодо відомого ChatGPT. Проте MOSS матиме відкритий вихідний код для простішого розвитку проєкту. Нейронна модель навчається під час діалогу з людьми та іншими моделями ШІ, у той час, як ChatGPT використовує навчання з підкріпленням на базі людських відгуків RLHF (Reinforcement Learning from Human Feedback).

Розробники визнають, що через малий обсяг даних та недостатню потужність серверів MOSS справляється із запитами гірше ChatGPT. В результаті малих знань про світ нейромережа може давати хибні дані та відповіді. Також MOSS найкраще розуміє та може генерувати осмислені тексти англійською мовою.

Вчені планували публічний запуск для обкатки та подальшого навчання нейронної моделі. Але після появи інформації про запуск у китайських соцмережах сервера MOSS не витримали великого напливу охочих, що змусило розробників тимчасово закрити доступ.

Докладніше про MOSS можна дізнатися на сторінці проєкту.

Обговорити в форумі (коментарів: 14)

Всі новини за 22.02.2023 [ стрічка ]

Останні огляди: