На думку Білла Гейтса, NFT базується на «теорії більшого дурня»

Відомий мільярдер та колишній глава Microsoft Білл Гейтс негативно оцінив NFT. Виступаючи на заході TechCrunch, присвяченому зміні клімату, Гейтс заявив, що NFT на 100% засноване на «теорії більшого дурня». Говорячи простою мовою, будь-який актив завищеної вартості може принести прибуток, якщо знайдеться більший дурень, який його придбає.

Гейтс вважає за краще інвестувати в активи з реальною віддачею, наприклад, ферми, фабрики чи компанії, які виробляють реальний продукт. Гейтс не інвестує в криптовалюти та NFT. І загалом він із підозрою ставиться до активів, які не регулюються державними правилами та дозволяють уникати оподаткування. «Очевидно, дорогі цифрові зображення мавп значно покращать світ», — пожартував Гейтс, натякаючи на NFT-проєкт Bored Ape.

Раніше Білл Гейтс не раз висловлював скепсис щодо криптовалют. Навіть у 2021 році, коли «крипта» була на піку зростання, Гейтс говорив про ризики інвестицій у цей сектор та волатильність криптовалют. І він мав рацію: Bitcoin з $60 тисяч минулого року вже майже обвалився до $20, потягнувши за собою решту криптовалют.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 30)

Всі новини за 16.06.2022 [ стрічка ]

Останні огляди: