Чутки: друкована плата GeForce RTX 5090 може бути поділена на три частини

З'явилася нова порція інформації відносно майбутнього ігрового флагмана Nvidia на архітектурі Blackwell. Відразу два інсайдери заявили, що старша відеокарта на чипі GB202 (GeForce RTX 5090) отримає складну PCB, яка поділена на три частини. Зокрема, на це вказує інсайдер kopite7kimi, який часто дає достойну інформацію про майбутні продукти. За його словами, відеокарта отримає основну PCB, плату введення-виведення та окремий блок для PCI-E (який, можливо, не варто розглядати як повноцінну третю плату).

Така складна конструкція може бути обумовлена використанням нестандартної системи охолодження та складною схемотехнікою плати. Один з інсайдерів каже, що кулер GeForce RTX 5090 може бути двослотовим, що на тлі високого тепловиділення сучасних моделей виглядає дуже незвичайно. На додатковій платі введення-виведення можуть розміщуватися контролери дисплея та елементи живлення, які не потребують прямого контакту з охолодженням. Основна плата може містити 16 модулів пам'яті GDDDR7, які розташовані навколо процесора. У поєднанні з шиною 512 біт це може означати обсяг пам'яті 32 ГБ. Графічний процесор описують як «фізично монолітний» чип, але він складається з двох обчислювальних кластерів, як і у випадку чипа Blackwell для ШІ.

Хай там як, це все поки що на рівні чуток. Навіть якщо Nvidia працює над незвичайними інженерними прототипами, це не означає, що роздрібні відеокарти отримають таку саму конструкцію.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 24)

Всі новини за 24.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: