Капіталізація Nvidia перевищила німецький фондовий ринок та ВВП Канади

Бум штучного інтелекту забезпечив рекордний прибуток для Nvidia, яка стала основним постачальником обладнання для обчислень ШІ. І компанія продовжує оновлювати фінансові рекорди. Днями ми писали, що Nvidia відзвітувала від $26 мільярдів виторгу за перший квартал 2025 фінансового року, що перевершило всі очікування. А в наступному кварталі компанія прогнозує виторг у $28,08 мільярдів. Також наступного року керівництво Nvidia очікує, що попит на продукцію перевищить пропозицію, тобто доходи тільки зростатимуть.

Зараз ринкова капіталізація Nvidia досягає 2,55-2,56 трильйона доларів, і компанія поступається лише Microsoft та Apple. Нині капіталізація «зеленої» корпорації в 9 разів більша за вартість AMD і перевищує сукупну ринкову капіталізацію Amazon і Tesla! Вона більша за ВВП Канади чи росії. Це більше, ніж ВВП будь-якого штату США, окрім Каліфорнії та Техасу. Також фінансисти звернули увагу, що Nvidia обігнала німецький фондовий ринок і стала дорожчою за всі компанії, що котируються на біржі Deutsche Boerse AG.

На тлі фінансових рекордів надійшла також новина про прискорення розробки нових чипів для ШІ. Компанія хоче відмовитися від дворічного плану випуску нових пристроїв і перейти до щорічного випуску чипів для ШІ. Тому невдовзі ми можемо побачити момент, коли Nvidia стане найдорожчою компанією світу.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 28)

Всі новини за 24.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: