Китайські компанії можуть запустити власне виробництво пам'яті HBM

Зараз китайські напівпровідникові виробники прагнуть досягти максимальної технологічної незалежності, і в них є певні успіхи. З'явилася інформація, що китайський виробник пам'яті CXMT разом із Tongfu Microelectronics, що спеціалізується на пакуванні мікросхем, створили зразки мікросхем HBM. А компанія Wuhan Xinxin вже нібито будує завод, який зможе виготовляти три тисячі 12-дюймових пластин HBM на місяць. Також китайські компанії активно закуповують обладнання для розробки та виробництва пам'яті у корейських та японських фірм.

Про це пише Reuters, посилаючись на свої внутрішні джерела. Агентство новин намагалося отримати офіційний коментар від представників китайських компаній, але їх запити були проігноровані. Раніше були дані, що китайський технологічний гігант Huawei очолює групу компаній, які прагнуть створити локальне виробництво пам'яті HBM.

Сама Huawei випускає продуктивні чипи Ascend AI для обчислень штучного інтелекту. Ці чипи використовують пам'ять HBM, і виробник не розкриває свого постачальника. CXMT та Wuhan Xinxin є приватними компаніями, які отримали фінансування від китайського уряду для розвитку локального виробництва. Прямих обмежень на постачання HBM до Китаю немає, а ось більш сучасні HBM 3 вже знаходяться під санкціями та обмеженнями. При цьому інформатори кажуть, що Китай зосереджений на створенні свого аналога HBM 2. І компанії Huawei, CXMT і Tongfu вже відзначилися великою кількістю патентів, пов'язаних із виробництвом чипів HBM.

Обговорити в форумі (коментарів: 5)

Всі новини за 15.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: