Розкрито специфікації однокристальних систем Qualcomm Snapdragon X для Windows-ноутбуків

Напередодні офіційної презентації стали відомі додаткові подробиці про однокристальні системи Qualcomm Snapdragon X для Windows-ноутбуків. Усього компанія підготувала до випуску чотири варіанти SoC, які відрізнятимуться за кількістю ARM-ядер, тактовими частотами та потужністю графічного блоку.

Snapdragon X

Специфікації топової версії Qualcomm розкрила ще пів року тому. Однокристальна система Snapdragon X Elite запропонує 12 ARM-ядер із 64-бітною архітектурою Oryon, сумарно 42 МБ кеш-пам'яті, графічний блок Adreno з обчислювальною потужністю 4,6 Тфлопс та модуль AI Engine для прискорення ШІ-операцій потужністю 45 TOPS.

Snapdragon X

Молодший варіант однокристальної системи отримав назву Snapdragon X Plus. У його арсеналі є 10 ARM-ядер, ті ж 42 МБ кеш-пам'яті та модуль AI Engine, а ось продуктивність вбудованої графіки урізана до 3,8 Тфлопс. З особливостей новинок варто виділити контролер пам'яті LPDDR5X-8533, підтримку USB4, 5G-мереж, бездротового стандарту Wi-Fi 7 й NVMe-накопичувачів з PCI-E 4.0.

Snapdragon XSnapdragon X

Окрім того, стали відомі результати офіційних бенчмарків. У середньому топовий варіант Snapdragon X Elite буде на 17% потужніший за молодшу модифікацію, а найбільша перевага (близько 40%) спостерігається в багатопотоковому тесті Cinebench 2024. Більше інформації про нові SoC і пристрої на їх базі стане відомо вже завтра.

Джерело:
VideoCardz

Обговорити в форумі (коментарів: 57)

Всі новини за 23.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: