AFOX випускає GeForce RTX 4080 із «турбінним» кулером

Китайська компанія AFOX представила незвичайну версію відеокарти GeForce RTX 4080. Сам виробник слабо відомий на нашому ринку, хоча пропонує він не лише відеокарти, а й інші комплектуючі для ПК бюджетного рівня. І GeForce RTX 4080 у виконанні AFOX теж можна назвати бюджетним варіантом, оскільки відеокарта оснащена простим охолодженням турбінного типу.

Це досить незвичайне поєднання, оскільки Nvidia та партнери давно відмовилися від такого охолодження. Потужність сучасних відеокарт настільки висока, що потребує більших конструкцій з кількома вентиляторами. В основі GeForce RTX 4080 процесор AD103 з 9728 ядрами CUDA у поєднанні з 16 гігабайтами пам'яті GDDR6X. TDP таких відеокарт 320 Вт, і стандартне охолодження зазвичай виглядає як трислотовий кулер із трьома вентиляторами при довжині відеокарти до 32 см. Модель від AFOX оснащена двослотовою «турбіною». Роз'єм живлення 12VHWPR розташований у задній частині.

Очевидно, що така модель буде гарячою та шумною. Але це зручна конструкція для конфігурацій із кількох відеокарт у робочих станціях та центрах обробки даних. Ймовірно, на цей сегмент і орієнтована китайська новинка. І навряд чи простий споживач побачить такий пристрій у звичайному роздрібному продажу.

Джерело:
Videocardz

Обговорити в форумі (коментарів: 34)

Всі новини за 21.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: